Anunţuri
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin Directia Generala de Dezvoltare Rurala - Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 -2020 informeaza beneficiarii si potentialii beneficiari cu privire la masurile de mediu si clima aplicate în anul 2017 pe terenurile agricole. Masurile de dezvoltare rurala adresate utilizatorilor de terenuri agricole care faciliteaza acordarea unor plati anuale, pe hectar suprafata agricola pentru compensarea totala sau partiala a costurilor suplimentare si pierderilor de venit suportate de fermieri se regasesc în Masura 10 -  Agro Mediu si clima. Masura 11 - Agricultura ecologica si Masura 13-  Plati pentru zone care se confrunta cu constrângeri specifice

Pentru informatii detaliate accesati link-ul:
http://www.madr.ro/pndr-2014-2020/implementare-pndr-2014-2020/masuri-de-mediu-si-clima.html
- ♦ -
Principii jurisprudenta CEDO -  1.04.2017
- ♦ -
Formularul informatic P4000 privind inventarul centralizat al bunurilor
- ♦ -
Programe Guvernamentale pentru IMM
- ♦ -
Program cu finantare externa PA 05 – Eficienta Energetica

- ♦ -
MAI diversifica modalitatile de plata a taxelor pentru eliberarea pasapoartelor si a permiselor de conducere*

semnificatia codurilor meteo
»
Media » Evenimente de presă » Ceremonie dedicata Zilei Eroilor - 09.06.2016

Ceremonii dedicate Zilei Eroilor

Joi, 9 iunie 2016, la Muntele Rece în comuna Maguri Racatau, prefectul judetului Cluj, Gheorghe Ioan Vuscan, a participat alaturi de ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului Maramuresului si Salajului, la praznicul Înaltarii Domnului si sarbatorirea Zilei Eroilor.
Dupa Sfânta Liturghie oficiata în Manastirea „Înal?area Domnului”, la cimitirul eroilor din apropierea manastirii a avut loc un ceremonial militar-religios la care au fost prezenti oficiali ai Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, ai Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj, ai Inspectoratul de Jandarmi Judetean Cluj, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ai Consiliului Judetean Cluj, precum ?i autoritati locale si delegati ai altor institutii publice.

Prezent la manifestari presedintele Societatii „Cultul Eroilor” Cluj, colonel (r) Iulian Patca, a primit din partea prefectului Vuscan o Diploma de Onoare „în semn de aleasa apreciere pentru contributia avuta la cercetarea trecutului istoric si militar românesc, pentru exemplul de virtute civica oferit tinerei generatii”. Iulia Patca este autorul albumului documentar „Clujul Eroic” un volum care contine informatii si imagini despre eroi si martiri, cazuti în lupta sau sub opresiune, în razboaie, rascoale si revolutii, pentru libertate si dreptate, pentru idealul nostru national.

În Cimitirul eroilor de la Muntele Rece sunt înhumati 37 de militari cazuti pe câmpul de lupta în cel de-al Doilea Razboi Mondial. Cei care s-au jertfit pe aceste meleaguri au facut parte din Divizia 2 Munte si Batalioanele „Somes” si „Aries” compuse din luptatorii localnici din zona Muntilor Apuseni instruiti sa duca lupta în zone muntoase si împadurite si care cunosteau bine geografia locurilor.

În cadrul ceremoniei elevii ?colilor gimnaziale din localita?ile Muntele Rece ?i Maguri Racatau au adus omagiul lor militarilor eroi înhumati în cimitir, iar detasamentul de onoare a fost constituit din militari ai Regimentului 50 Artilerie Antiaeriana „Andrei Muresianu” si ai Gruparii de Jandarmi Mobila Cluj-Napoca.
Institutia Prefectului-judetul Cluj împreuna cu Divizia 4 Infanterie „Gemina” a organizat cu ocazia Zilei Eroilor ceremonii militare si religioase de comemorare a eroilor si în Cimitirul Eroilor din Calea Turzii, la  Monumentul Ostasului Român si la Monumentul Eroilor Revolutiei din Decembrie 1989, la Monumentele  Rezistentei Anticomuniste si Eroului Aviator Plt. Adj. Traian Dârjan si la Troita de pe Feleac.


Galerie foto
Contact


Adresa: Bulevardul 21 Decembrie 1989, Nr. 58, Cluj-Napoca
Tel.: +40.264.503.300
Fax: +40.264.591.637
E-mail: prefectura@prefecturacluj.ro
Telefoane si persoane de contact [click aici]
PROGRAM  DE LUCRU CU PUBLICUL
 Luni, Marti, Miercuri, Vineri - 8.00-16.30      Joi - 8.00-18.30

PROGRAM DE AUDIENTE  FOND FUNCIAR
Joi - 10.00-14.00
   Practica studenti 
 

   LiniaVerde AntiCoruptie:
   0800 806 806 (apel gratuit)

   Telefonul Consumatorului


   Harta Interactiva a Judetului Cluj
© 2016 Toate drepturile sunt rezervate Prefecturii Cluj Harta site  |  
Ceremonie dedicata Zilei Eroilor - 09.06.2016